Tarkastukset

gc-guaranty-cranes-huolto_ja_kunnossapito-metalliteollisuus

Asiantuntijamme suorittavat lakisääteiset tarkastukset laitteillenne merkistä ja mallista riippumatta

SolidServi- tarkastuspalvelumme tarjoaa lakisääteiset tarkastukset ja koekäytöt erilaisille nostolaitteille merkistä ja mallista riippumatta. Tarvittaessa yhdistämme tarkastuksiin myös huollon ja kunnossapidon korjauksineen. Sertifioidut nostolaitetarkastajamme suorittaa määräystenmukaiset tarkastukset laitteistoille niiden elinkaaren jokaisessa vaiheessa käyttöönotosta modernisointiin, olipa kyse siltanosturista tai henkilönostimesta.

Toimintamme ydin on tarjota asiakkaillemme ammattitaitoinen asiantuntijahenkilöstö, nykyaikaiset kehittyneet tarkastusmenetelmät ja välineet, asiakaslähtöinen toiminta sekä selkeä raportointipalvelu.

Suoritamme tarkastuksia mm: Nostureille ja nostimille, henkilönostimille, nostoapuvälineille, putoamissuojaimille, nosto-oville, lastauslaitureille, perälaudoille… Suoritamme myös käyttöönotto- ja määräaikaistarkastukset nostokoreille, nostureille ja trukeille henkilönostoon.

SolidServi -tarkastuspalvelumme edut:

• Tuotannon ja turvallisuuden riskien minimoiminen
• Kustannukset. Suoritamme tarvittaessa huollot ja korjaukset tarkastuksien yhteydessä
• Selkeä sähköinen raportointi / tietokanta
• Tarkastukset henkilö- ja tavaranostimiin sekä nosto-oviin keskitetysti saman katon alta

Määräaikaistarkastukset

SolidServi– tarkastuspalvelumme suorittaa laitteelle valtioneuvoston edellyttämät nostolaitetarkastukset asiantuntevasti. Sertifioitu toimintamme takaa laitteen turvallisen käytön sekä vähentää tuotannon riskejä. Usein pelkkä vuosittainen määräaikaistarkastus ei kuitenkaan riitä, SolidServi- palvelumme avulla voit liittää huollon sekä korjaustyöt ja tarkastuksen samaan lisäämättä juurikaan kustannuksia.

Käyttöönottotarkastukset

Suoritamme nostolaitteiden määräysten edellyttämät käyttöönottotarkastukset ja toimintakokeet, olipa kyse asiakkaan itse asentamasta nostolaitteesta tai laitteen uuteen paikkaan sijoittamisesta. Nostolaitteiden käyttöönoton yhteydessä suoritettavat kuormitukset hoituvat tarvittaessa omilla painoillamme.

Perusteelliset määräaikaistarkastukset, 10v. tarkastus

Nostureille ja nostolaitteille on suoritettava perusteellinen määräaikaistarkastus lähestyttäessä valmistajan määrittämiä suunnittelurajoja. Asiantuntijamme määrittelee tarkastuksen laajuuden ja ajankohdan huomioiden nostolaitteen käytön, huolto- ja vikahistorian sekä laitekohtaiset tyyppiviat. Näin perusteelliset määräaikaistarkastukset suoritetaan kustannustehokkaasti turvallisuudesta tinkimättä.

Käytämme kehittyneitä tarkastusmenetelmiä kuten endoskopiaa, näin voidaan usein vähentää nostolaitteen purkamistarvetta tarkastusta varten jonka seurauksena seisonta-aika ja kustannukset pienenevät.

Nostoapuvälineet, taljat ja asennusnostimet

SolidServi– palvelumme avulla varmistat kustannustehokkaasti nostoapuvälineiden vaatimusten mukaisen kunnon ja pidät kirjaa välineiden määristä. Kokonaisvaltainen palvelumme kattaa nostoapuvälineiden huollot, korjaukset ja tarkastukset.

Kaikki yhdestä rekisteristä. Huolto-, tarkastus- ja korjaustoimet siirtyvät henkilöstömme kenttäpäätteiden välityksellä palveluumme asiakkaan tarkastelevaksi. Asiakkaalla on nähtävissä ajantasainen tieto nostoapuvälineiden, taljojen ja putoamissuojainten määrästä ja kunnosta.

Suoritamme tarkastukset asiakkaan tiloissa tai kustannustehokkaasti tarkastuspisteessämme josta välineiden toimitus takaisin huollettuina ja tarkastettuina jopa samana päivänä.

Nopean ja edullisen palvelumme varmistavat päivittäinen tarkastustoiminta, asiantuntevuus, kehittyneet tarkastusmenetelmät, raportoinnin helppous sekä laaja varaosavarasto. Ota yhteyttä ja pyydä kilpailukykyinen tarjouksemme.

Koekäytöt ja kuormitukset

Suoritamme nostolaitteiden koekäyttö- ja kuormituspalvelut vaivattomasti. Kuormituspainomme soveltuvat ahmaisimpiinkin kohteisiin ja kuorma on mukautettavissa nostolaitteellesi sopivaksi. Usein voidaan hyödyntää myös asiakkaan käytössä olevia ja kuormitukseen soveltuvia painoja joiden kuorma voidaan varmistaa vaakalaitteistomme avulla ilman lisäkustannuksia.

Nosto-ovien tarkastukset

Huolto- ja kunnossapitopalvelumme lisänä tarjoamme nosto-ovien käyttö- ja turvallisuustarkastuksia. Tarkastuksien avulla varmistetaan oven turvallinen ja tehokas käyttö. Tarkastuksessa saadaan selkeä kuva oven kunnosta ja käyttövarmuudesta. Tarkastustuloksen avulla voidaan tehdä toimenpidesuosituksia tuotannon tukemiseen ja parantaa oven käyttöä ennakoivasti. Myös hissiturvallisuuslain edellyttämät isojen konekäyttöisten nosto-ovien käyttöönotto- ja määräaikaistarkastukset kauttamme kustannustehokkaasti.

Yhdistämällä huollon, tarkastuksen ja kunnossapidon samaan pakettiin, saadaan selkeä säästö ja käyttövarmuus turvallisuudesta tinkimättä.

Putoamissuojainten tarkastus

Oikealla kunnossapidolla ja tarkastuksillamme takaat putoamissuojaimien pitkän eliniän ja turvallisen käytön.

Huollamme ja tarkastamme putoamissuojaimet ja putoamissuojausjärjestelmät valtuutetusti. Tarkastukset voidaan suorittaa asiakkaan tiloissa tai kustannustehokkaasti tarkastuspisteessämme. Tarkastuspisteellemme toimitetut suojaimet takaisin jopa samana päivänä. Tarkastamme myös putoamissuojausjärjestelmät.

Lisäksi olemme Tractel -valmistajan sertifioitu huolto yhtiö Suomessa. Huollot, korjaukset ja tarkastukset Tractel:n kelatarraimille sekä putoamissuojausjärjestelmille asiantuntevasti.

Trukkien ja nostureiden tarkastukset henkilönostoihin

SolidServi- henkilönostotarkastuksessa varmistetaan, että laitteen turvallisuustekijät ovat standardien ja asetusten mukaiset. Asiantuntijoidemme avulla varmistat turvalliset henkilönostot trukilla ja nosturilla sekä varmennat että nostot ovat turvallisia ja täyttävät lakivaatimukset.

NDT-tarkastukset ja endoskopia

Hyödynnämme huolto-, tarkastus- ja kunnossapitotilanteissa ainetta rikkomattomia menetelmiä. Teknologisten menetelmien avulla purkamistarve vähenee ja kustannukset pienenevät. NDT-menetelmiä (NDT, Non-Destructive testing eli rikkomaton testaus) hyödynnetään esim. teräs- ja alumiinirakenteiden elinkaaren selvityksessä. Yhdistämällä NDT-menetelmät huolto-, tarkastus- ja kunnossapitotoimintaan saadaan tietoa huoltotoimien priorisoinnista sekä vähennetään tuotannon ja turvallisuuden riskejä. Kehitämme jatkuvasti huolto- ja tarkastusmenetelmiä, joissa hyödynnämme innovatiivista toimintaa. Menetelmien kehittämisen myötä saadaan kustannustehokasta toimintaa.

Muita tarkastuspalveluitamme mm:

• Rakennetutkimukset ja laskentatarkastukset
• Nosturiratojen, palkkien, kiskojen ja pylväiden rakennetarkastukset
• Käyttöönottotarkastukset turvallisuuslaitteistoille ja ohjaisjärjestelmille
• Riskikartoitukset ja luokitukset

 

 

 

Scroll to Top